Cara Nak Buat Laksa Sardin
Sebab periuk jenis besi ia akan bertindak balas dengan garam. Apa saja yang termasuk tahap finishing dalam membuat kerajinan dengan inspirasi objek budaya tampines.
Memang bertambah kemasaman ikan dan isi ikan pun tak lah hancur.
 					. Sejak awal lagi sudah pasang lampu energy saver. Menggosok baju sekali banyak bukan nak pakai baru nak gosok. Tahu tak lampu kalimantang kuat makan api.
Ini bil api untuk ahli keluarga 8 orang. Berapa bil api korang. Ikan tongkol rebus ni boleh simpan sampai seminggu lamanya sebelum nak buat gulai ikan.
Kalau nak simpan lama-lama ni baik guna periuk tanah lagi selamat berbanding periuk besi tu. Nak berjimat tak susah tetapi perlu disiplin tinggi. Iron guna api yang banyak bila nak capai suhu yang diset.
Periuk tu boleh tembus jadi tak selamat.
 		 		
 		
 	Resepi Laksa Ekspres Guna Sardin Dalam Tin Sedap Sangat Sekejap Je Siap 	
 		 		
 		
 	Resepi Laksa Ekspres Guna Sardin Dalam Tin Sedap Sangat Sekejap Je Siap 	
 		 		
 		
 	Resipi Kuah Laksa Penang Guna Sardin Mackerel Dalam Tin Jimat Masa Berbaloi Dan Sedap 	
 		 		
 		
 	Resipi Laksa Penang Resepi Sardin Dalam Tin Tanpa Belacan Oleh Liana Nick Cookpad 	

0 Response to "Cara Nak Buat Laksa Sardin"
Post a Comment